Veliki koraci malih proizvođača – nove mogućnosti za domaće dobavljače

Prvi proizvođači su plasirali svoje proizvode zahvaljujući aktivnosti „VelikiMali“ i izašli na tržišta Beograda i Novog Sada.

Iako mali proizvođači u Srbiji nude visokokvalitetne domaće proizvode za kojima postoji tražnja, mnogi od njih se suočavaju sa jakom konkurencijom, finansijskim barijerama i ograničenim pristupom tradicionalnim kanalima distribucije. Kako bi se suočili sa ovim izazovima, Projekat Velika mala privreda se udružio sa Wolt-om, kreatorom Wolt Market-a, platforme za onlajn dostavu hrane i robe širom Evrope i Azije. Koristeći dobro uspostavljene kanale distribucije Wolt Market-a, mali proizvođači će moći da dosegnu veća tržišta uz minimalne troškove.

Cilj ove aktivnosti, koja nosi naziv „velikiMALI,“ je stvaranje partnerstava sa malim lokalnim proizvođačima iz ruralnih regiona širom Centralne, Južne, Istočne i Zapadne Srbije. Poseban naglasak stavlja se na mlade preduzetnike i žene koji se bave proizvodnjom, uključujući sveže, upakovane i neprehrambene proizvode. Proizvođači koji ispunjavaju definisane kriterijume imaće priliku da se besplatno ulistaju na Wolt Market, izađu sa svojim proizvodima na tržište Beograda i Novog Sada i dobiju sveobuhvatnu marketinšku podršku. Ova aktivnost omogućava učesnicima da iskoriste prednosti e-trgovine i povećaju svoje prisustvo na digitalnom tržištu.

Informativne sesije i individualni sastanci sa zainteresovanim proizvođači održani su u Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu i Zaječaru, kako bi im se detaljnije predstavili uslovi saradnje. Predstavnici Wolt Marketa održali su sastanke sa oko 70 proizvođača, a prvi rezultati su već tu. Prva četiri proizvođača koja su ulistana dolaze iz Novog Pazara, Knjaževca, Užica i Prijepolja, a 48 artikala je već dostupno na aplikaciji Wolt Market.

Svi zainteresovani proizvođači se mogu prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9JfQW1Ui2DGAj_e9xoTjOFBDPzK3dUEq49nuYlyR1h06HQQ/viewform?fbclid=IwAR3gT8eDqerzvxBf1oPmh7JESlKMswenYoB4fnIKFpiu1Vcroh95brLVmSI