Agro Belgrade pomaže pozicioniranje Srbije kao regionalnog centra za trgovinu i razmenu znanja u industriji voća, povrća i vina

Agro Belgrade, specijalizovani sajam voća, povrća i vina, četvrtu godinu zaredom okupio je proizvođače, dobavljače i trgovce iz Srbije i šireg regiona. Događaj je održan u Beogradu od 26. do 28. januara 2023. godine uz podršku Projekta “Velika mala privreda”, Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu Grada Beograda, NALED-a i Kraljevine Holandije. Sa više od 500 domaćih i regionalnih izlagača i prisustvom regionalnih ministara poljoprivrede, Agro Belgrade 2023 je ponovo potvrdio svoju poziciju vodeće regionalne manifestacije voća, povrća i vina.

Osim španskih, holandskih, italijanskih, mađarskih, belgijskih i izraelskih firmi, ove godine na sajmu je učestvovalo i 40 kompanija iz Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ukupno je održano oko 90 poslovnih sastanaka između ponuđača i 15 potencijalnih kupaca i trgovaca.

Agro Belgrade je takođe pružio priliku svim posetiocima da uz vrhunske stručnjake i vodeće kompanije iz sektora, učestvuju u bogatom trodnevnom konferencijskom programu. Tokom šest panela i tri radionice sa više od 35 učesnika diskutovalo se o najnovijim saznanjima i trendovima o ključnim temama kao što su perspektive tržišta i trendovi u izvozu, razvoj radne snage, obnovljivi izvori energije, uticaj klimatskih promena na poljoprivredu, digitalna rešenja, i druge. Konferenciji je prisustvovalo oko 400 učesnika.

Za više informacija o događaju, možete pogledati saopštenje za medije: Saopštenje za medije – Agro Belgrade 2023